Čistá Vysočina 2017

aneb Vzhůru do příkopů posedmé

Agenda:
 
Informační portál
Publikováno:
 
25.04.2017 19:17
Poslední úprava:
 
před 7 lety

Čtvrtek 20. 4. 2017 byl dnem, kdy do terénu vyrážela za úklidem v okolí Světlé nad Sázavou poslední skupina. Čtrnáctidenní akci Čistá Vysočina 2017 jsme tak zdárně dokončili na všech registrovaných úsecích, ale nebylo to vůbec jednoduché.

Letos nám situaci poněkud komplikoval zákeřný termín – z deseti pracovních dní, které pro nás připadaly v úvahu, zabraly tři dny velikonoční svátky, další dva dny jsou pro nás tzv. odjezdové, kdy žáci ubytovaní na internátu odpoledne odjíždí domů, takže ty jsou víceméně také nepoužitelné, a zbylých pět dnů nám ještě zpestřily písemné maturitní zkoušky z ČJ, státní přijímací zkoušky, čtvrtletní klasifikační porada, závěrečná klasifikační porada pro maturující třídy a rodičovské sdružení. Přes všechna ta protivenství se nám přece jen podařilo úklid do kalendáře vecpat.

Horší to bylo s počasím, které celkem přálo našim prvním skupinám, ale zcela se spiklo proti těm ve druhém týdnu. Přestože stupínky u nuly zchladily nadšení některých žáků a tak řady sběračů prořídly, přece jen všechny skupiny do terénu vyrazily a své závazky splnily.

Celkem se tak letos do úklidu zapojil rekordní počet třídních kolektivů – do příkopů v okolí Světlé se vypravily týmy z devíti tříd. O čistou přírodu se tak staralo 109 našich žáků spolu s 11 dospěláky coby doprovodem. Vyčistili okolí cca 18 km silnic, což znamená 36 km příkopů v okolí Světlé a dál uklidili prostory vlakové zastávky Světlá n.S. – město.

Všem zúčastněným patří velký dík za jejich nasazení a poctivou práci. Snad nám naše „Čistá Vysočina“ chvilku vydrží.

Více o rozsahu našeho zapojení i atmosféře během samotného sběru napoví shrnující tabulka, mapka jednotlivých úseků a fotografie z průběhu akce.


Mgr. Eva Bernadová

Učitelka biologie, matematiky a hudební výchovy

Koordinátor environmentální výchovy

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace