Sedm statečných dobývá Poděbrady

Poznávací a jazykový výlet III. G

Agenda:
 
Gymnázium
Publikováno:
 
22.06.2017 15:18
Poslední úprava:
 
před 7 lety

Dne 15. června 2017 jsme se vypravili na výlet do Poděbrad. Skupinu tvořilo pět „dospělých“ a dvě děti. Pokud jde o komunikaci, tak ta byla nejen v češtině, ale i v ruštině (nebo jsme vytvořili cosi mezi tím).

V ranních hodinách jsme vyrazili ze Světlé nad Sázavou vlakem, který nás dopravil do Poděbrad kolem oběda. Hned jak jsme vyšli z nádražní budovy, nás ohromila poděbradská kolonáda. Je to vlastně je překrásný park s upraveným trávníkem, květinovými záhony a nádhernými fontánami.

Nejvíce času jsme strávili u poslední fontány, která byla ze všech největší a nejzajímavější. A hned vedle ní se nachází velký altánek, kde je možnost ochutnat poděbradský pramen. Všichni jsme se rozhodli, že se napijeme „zázračného“ pramene, který však nebyl moc dobrý a chuťově připomínal kov. A tato zkušenost nás utvrdila v tom, že vše co je zdravé, nemusí být dobré.

Po procházce na kolonádě jsme zamířili k zámku, kde jsme se zúčastnili zajímavé prohlídky. Ve dvě hodiny nám z nábřeží odjížděla výletní loď, na kterou jsme se nejvíce těšili. Na lodi nás přivítali pěkní námořníci. Od řeky Labe vál příjemný vítr, takže nám odpolední sluníčko tolik neublížilo. Cestou jsme se kochali okolím města. Na zpáteční cestě na vlak jsme si dali výbornou zmrzlinu a koupili lázeňské oplatky.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace