Mezinárodní veletrh FOR GASTRO & HOTEL a FOR INTERIOR

Naši podnikatelé na cestě za poznáním

Agenda:
 
Informační portál
Publikováno:
 
14.10.2017 15:26
Poslední úprava:
 
před 6 lety

Dne 5. 10. 2017 třída I. P. oboru Podnikání vyrazila v pochmurném ránu do Prahy na již 7. ročník mezinárodního odborného veletrhu FOR GASTRO & HOTEL na výstaviště PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Tento mezinárodní prodejní veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie přitahuje pozornost tisíce nadšenců z této branže. Mezi ně patří i naši žáci, zejména ti, kteří se vyučili v oboru číšník – kuchař. Všichni byli zvědaví na další novinky i moderní trendy ve vaření nejen v oblasti ingrediencí, potravin a nápojů pro kuchaře, ale také na moderní technologie a praktické vybavení interiéru. Nově tento veletrh přinesl téma výživových trendů, komplexní přehled novinek v oblasti zdravé výživy a dále mezinárodní kuchyni za účasti světových kuchařských celebrit.

Tento den jsme měli štěstí. Na vlastní oči jsme viděli celonárodní soutěž Kuchař roku 2017/2018 a semifinále mezinárodní soutěže Global Chefs Challenge určené pro kuchaře z celé Evropy. V rámci veletrhu probíhalo nejen kuchařské, ale i barmanské show. Ti bystří mohli i ochutnat.

Na venkovní ploše před vstupní halou se představovaly gastronomické lahůdky z celého světa prostřednictvím mobilních vozů a stánků, přizpůsobených kuchyním na kolečkách. Street Food je esencí tradice a jednoduchosti v gastronomii. Jde o jednu z gastronomických disciplín, která si v dnešní době zaslouží stejnou pozornost veřejnosti jako známé a oblíbené restaurace či bistra.

Program exkurze byl opravdu nabitý. V dalších halách výstaviště probíhal současně 8. mezinárodní veletrh nábytku, interiérů a bytových doplňků FOR INTERIOR. Žáci ocenili patřičnou prezentaci výrobků, odborný výklad a umění jednat se zákazníkem.

Veletrh byl pro žáky přínosem i tím, že jim byla nabídnuta šance zapojit se do projektu Cesta k uplatnění na trhu práce. Mohou se přihlásit na vzdělávací kurz a získat praxi ve firemním prostředí, prohloubit si kompetence v e-learningovém kurzu a také využít příspěvek na cestovné a ubytování. Kurz si mohou vybrat ve firmě kdekoli po republice. Buďte v kurzu!

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace