Týden knihoven - říjen 2017

Naši prváčkové poznávali Městskou knihovnu Světlá n. Sáz.

Agendy:
 
Informační portál , Gymnázium
Publikováno:
 
14.10.2017 15:31
Poslední úprava:
 
před 6 lety

Na konci letošního září nás navštívila paní Eva Kodýmová z místní knihovny, aby nás a naše žáky prvních ročníků pozvala na návštěvu. Rádi jsme přijali – hned v pondělí 2. 10. třídy I. G a I. V v doprovodu Lenky Zadinové a třída I. E s Terezou Brožkovou. Ve středu 4. 10. do knihovny vzal své žáky z I. SV Petr Vampola a sérii ukončili žáci I. P dne 11. 10. vedení opět Terezou Brožkovou.

Každou novou skupinu uvítala paní Kodýmová v oddělení pro dospělé čtenáře. Žáci se dozvěděli vše potřebné o fondu knihovny a jeho uspořádání i o systému půjčování knih. Poté si mohli sami prohlížet nabízené knihy a zalistovat si v nich. Seznámili se i s elektronickým knihovním systémem a vyhledáváním knih.

Mnozí se hned přihlásili a využili tak skutečnosti, že v „týdnu knihoven“ se mohou zaevidovat, aniž musí zaplatit poplatek za následující rok. A někteří si s sebou také odnášeli první vypůjčené knihy. I když někteří vlažnější čtenáři brzy odpadnou, většina se do světelské knihovny bude ráda vracet pro další a další zajímavé tituly.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace