Kování v Americe

Přednáška pro naše žáky oboru kovo

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné
Publikováno:
 
19.12.2017 13:35
Poslední úprava:
 
před 6 lety

V pátek 15. 12. 2017 jsme výuku oboru kovo ozvláštnili pozváním bývalého absolventa naší školy právě v oboru kovo Lukáše Zadražila. Náplní přednášky bylo kování v Americe. A o daném tématu se naši žáci dozvěděli dost zajímavých věcí – řeč byla hlavě o rozdílných přístupech či odlišnostech ve vybavení dílny. Nezůstalo však jen u tohoto úzkého zaměření – hovořilo se o možnostech uplatnění po škole, o možnostech vycestování a získání praxe či kontaktů jinde. Nechyběly informace o tom, jak pomáhá kovářské společenstvo a jiné kovářské organizace, jaký je význam setkávání kovářů. Přínosné bylo především to, že vše se žáci dozvěděli od staršího absolventa, který chce v oboru zůstat a uplatnit se.

Celé setkání proběhlo v přátelské atmosféře a přednáška byla spíše příjemným rozhovorem o práci, na kterou se žáci připravují. Lukášovi děkujeme a doufáme, že se mu bude nadále dařit a že se brzy potkáme na nějaké kovářské akci.

Protože jsem věděl o prázdninovém „dobrodružství“ našeho žáka Tomáše Noska, rozšířili jsme informace i o organizaci LUNA SMED, které Tomáš v Norsku pomáhal s projektem rozjezdu kovářské dílny. Hlavní představitel tohoto projektu Július Hájnik vzhledem k zaneprázdněnosti pozvánku do školy nepřijal. Tato zkušenost opět ukázala možnosti našich žáků. I Tomášovi děkuji za jeho příspěvek a hlavě držím palce, aby dosáhl svého cíle a práce mu byla i nadále koníčkem.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace