Posilování právního vědomí

Agenda:
 
Informační portál
Publikováno:
 
22.03.2018 08:14
Poslední úprava:
 
před 6 lety

V pondělí 12. 3. 2018 se v aule naší školy uskutečnila beseda s velitelem MěP Světlá nad Sázavou panem Zdeňkem Novákem. Zúčastnily se jí první ročníky naší školy a jejich vyučující.

Hned další pondělí, tedy 19. 3. na Josefa, se na stejném místě konala obdobná beseda. Tentokrát se sešli žáci druhých ročníků a třída I. P se svými učiteli.

Pan Novák si s nimi povídal na téma posilování právního vědomí mládeže. Cílem bylo seznámit žáky s trestním zákonem a s trestnými činy, které souvisí s rasismem, drogami, šikanou nebo jiným negativním chováním dětí a mládeže.

Žáci se dozvěděli o fungování rejstříku trestů a rejstříku přestupků (neboli centrální evidenci přestupků, která je novinkou od 1. října 2016); dále o funkci trestního práva ve společnosti, struktuře trestního práva, trestní odpovědnosti a pojmech pachatel, spolupachatel, alternativní trest, orgány činné v trestním řízení apod.

Vymezená hodina rychle utekla. Děkujeme a těšíme se na další setkání a spolupráci.


Ing. Andrea Kubínová

Učitelka odborných předmětů

Projektová manažerka školy

Hlavní koordinátorka ŠVP

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace