UVČ, kurz malby a plány na letní semestr

Agenda:
 
UVČ
Publikováno:
 
13.03.2017 09:58
Poslední úprava:
 
před 7 lety

Univerzita volného času běží na naší škole již třetím rokem, nabízí širokou škálu kurzů, ale o kresbu a keramiku je vždy největší zájem.

Zimní kurz kresby byl úspěšně zakončen, ale lektor kurzu akad. mal. J. Saska má již plány na letní kurz. Začátek kurzu je neobvykle posunut až na 18. května, ale má to své opodstatnění. Kurzy probíhaly doposud v ateliéru školy, v letním semestru budou účastníci kurzu malovat přímo v krajině (p. Saska navrhuje Lipnici n. Sáz. a její okolí). Odborný komentář p. Sasky:

„Zatímco dosavadní kurzy byly zaměřeny na zátiší, figurální tvorbu, ukázky malby, na barevné akordy a kompoziční rozložení v ploše, v dalším kurzu si zájemci vyzkouší malbu temperou. Touto technikou se dá rychle vytvořit výtvarná koncepce celého záměru. Krajina v podvečer nabízí zcela jiné barvy a „malíři“ si ověří důležitost časové rychlosti při práci venku“.

Kurzy se budou tentokrát konat čtyřikrát každý týden, 1 lekce v rozsahu 4 hodin.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace