Brtnické kovadliny

mezinárodní setkání uměleckých kovářů

Agenda:
 
Umělecké a řemeslné
Publikováno:
 
02.07.2017 14:36
Poslední úprava:
 
před 7 lety

Koncem školního roku jsme s kováři opět vyrazili prezentovat jejich umění, tentokrát na 10. mezinárodní setkání uměleckých kovářů, které se konalo ve dnech 16.6. – 18. 6. 2017 v prostorách klášterní zahrady v Brtnici.

Za naší školu byli na akci vysláni Tomáš Dřímal a Lukáš Horský. Zadání pro účastníky znělo: pomocníci člověka. Proto se kluci dohodli a vykovali vycházkovou hůl. Na pěti kovadlinách se pracovalo v sobotu celý den a v neděli ještě dopoledne a vzniklo množství opravdu překrásných prací.

Do Brtnice jsme přivezli také tři kovaná díla žáků naší školy. Oproti jiným školám jsme prezentaci měli značně komorní. Ale zaujali jsme, vystavené exponáty byly hodnoceny po oba dva dny, a to v rámci divácké ankety anketními lístky návštěvníků s otázkou: „Který exponát mě nejvíce zaujal?“ a také nezávislým oceněním sponzorů a odbornou porotou pořadatele.

V tomto hodnocení byla maturitní práce Tomáše Dřímala Barokní mříž oceněna zvláštním uznáním v kategorii studentská práce. A další naše vystavené dílo podle neoficiálních informací bylo prací nejmladšího kováře, který v Brtnici vystavoval.

Opět poděkuji zúčastněným kovářům za reprezentaci školy a doufám, že nastolený směr udržíme a budeme i nadále hrdí na um našich žáků.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace