Vítězství v soutěži o návrh praporu

Agenda:
 
Umělecké a řemeslné
Publikováno:
 
02.07.2017 14:39
Poslední úprava:
 
před 7 lety

Dne 20. 6. 2017 byly v ředitelně školy předány našim studentkám Simoně Doležálkové a Lucii Novotné, žákyním prvního ročníku, ceny a finanční částky za první a druhé místo v soutěži s tématem „návrh praporu pro svaz kameníků a kamenosochařů“.

Tento úspěch se postupně rodil v hodinách počítačové grafiky. Po oslovení zmíněným svazem jsme nejprve museli zvládnout základní pravidla vexilologie. Vexilologie je nauka o vlajkách, standartách a praporech – zajímá se o jejich symboliku, historii, stavbu, ale rovněž určuje pravidla navrhování vlajek nových. Bývá úzce spojena s heraldikou, naukou o erbech a znacích, od které mnohá pravidla přejímá.

Na základě těchto pravidel jsme nejdříve několik hodin pracovali na hlavní části, a to kamenickém znaku, pak jsme přistoupili k vlastní realizaci praporu. Vzhledem k množství vyučovaných žáků vzniklo mnoho nápaditých návrhů. Provedl jsem určitý předvýběr a do soutěže jsme poslali deset nejzdařilejších prací. A povedlo se – díky dobré práci a kvalitě předložených návrhů jsme v této soutěži porazili konkurenci a obsadili první a druhé místo.

Oceněným studentkám gratuluji. Myslím, že navrhnout v prvním ročníku umělecké školy dílo, které bude dlouhodobě užívat svaz kameníků a kamenosochařů, je velkým úspěchem.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace