Co to žije v naší řece

Agenda:
 
Gymnázium
Publikováno:
 
02.07.2017 15:12
Poslední úprava:
 
před 7 lety
 

 


Projekt STOPPA > Co to žije v naší řece


Přišel červen a spolu s ním i vlna veder. Občasné prudké deště udržovaly hladinu Sázavy poměrně vysoko, ale s postupujícími horkými červnovými dny hladina přeci jen klesla. Nastala ideální konstelace k zorganizování poslední části jarního programu projektu STOPPA s názvem Co to žije v naší řece.

Program na sobě nejprve vyzkoušeli žáci prvních dvou ročníků gymnázia a následně byl v přizpůsobených verzích nabídnut pro děti mateřské a základní školy. Paní učitelky s dětmi rády pozvání přijaly, a tak po další tři červnová dopoledne zněly od řeky Sázavy pod naší školou i z prostoru školního travnatého hřiště veselé hlasy a křik mnoha dětí. Časový harmonogram jednotlivých akcí shrnuje tabulka:

15. 6. 2017 I. G 15 žáků
20. 6. 2017 II.G 10 žáků
20. 6. 2017 Soukromá MŠ Bambino 25 dětí
22. 6. 2017 2. třída ZŠ Komenského 17 dětí
27. 6. 2017 1. třída ZŠ Komenského 25 dětí

Cílem programu bylo umožnit dětem různých věkových kategorií objevit pestrost vodního života, přivést je k vodě a nechat je do ní nahlédnout. Nechat je hledat, pátrat, objevovat – žasnout, divit se a ptát se. Nešlo o to naučit je názvy mnoha vodních breberek, ale představit jim pestrou škálu vodních živočichů, nechat je rozlišovat různé druhy, nechat je sledovat jejich životní projevy, a pak se se zvířaty rozloučit a vrátit je zpět do jejich vodního domova. Zároveň měli dostat žáci I. ročníku gymnázia, kteří si zvolili studium se zaměřením na pedagogiku volného času a předškolní pedagogiku, možnost vyzkoušet si kontakt s malými dětmi a trénovat tak své dovednosti a schopnosti v rámci svého oboru.

Jak se nám naše cíle podařilo naplnit, můžete posoudit při prohlížení následující fotogalerie.


Mgr. Eva Bernadová

Učitelka biologie, matematiky a hudební výchovy

Koordinátor environmentální výchovy

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace