Dřevěné hračky - nové zaměření oboru Řezbářství

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
08.09.2017 11:02
Poslední úprava:
 
před 4 lety

Vůně dřeva. Nostalgické vzpomínky na dobu dětství. Bezstarostné chvíle věnované hrám. A také kreativita. To jsou jen některé důvody, proč jsme připravili nové zaměření oboru 82–41-M/10 ŘEZBÁŘSTVÍ s konkrétním cílem designu hraček zhotovených z přírodních materiálů, především ze dřeva.

Žák studující tento obor se naučí nejrůznější typy hraček nejenom navrhnout a připravit technologickou dokumentaci k jejich výrobě, nýbrž bude schopen jejich výrobu rovněž sám realizovat pomocí ručního nářadí a rozmanitého strojního vybavení.

Dřevěné hračky musí splňovat přísná hygienická a bezpečnostní kriteria, na jejichž zvládnutí bude během studia kladen obzvlášť významný důraz. Rovněž znalost různých druhů dřeva a jejich vlastností stejně jako perfektní zvládnutí různých technologických výrobních postupů budou klíčové pro úspěšné absolvování oboru.

Portfolium možných výrobků je velmi pestré. Jedná se o dětské kostky, dřevěná autíčka a vláčky, vozíky, lodičky, rozličné figurky zvířat, tahací hračky, dřevěné domečky pro panenky, počítadla, hlavolamy, dětské kuchyně, dětské dřevěné nářadí, různé skládačky, jednoduché stavebnice, interiérové doplňky nebo herní předměty. Kreativitě, tvarům či barevnému provedení se meze nekladou, to je možné posoudit i z doprovodných fotografií.

Absolvent pak najde uplatnění například jako samostatný výrobce dřevěných hraček, pracovník firmy zaměřené na výrobu tohoto typu sortimentu či může pokračovat ve studiu na vysoké škole.

Mottem nového zaměření je naše heslo „Jediná práce, kde si vlastně hrajete!“. Zkuste si přijít hrát také a společně můžeme vykouzlit úsměv na tvářích těch nejmenších.

Autor fotografií: Mgr. Leoš Poříz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace