Přijímací zkoušky nanečisto v naší škole

Dostavil se nebývale vysoký počet zájemců

Agenda:
 
Informační portál
Publikováno:
 
04.12.2017 09:51
Poslední úprava:
 
před 6 lety

Ve středu 29. 11. 2017 se v naší škole odehrál již třetí ročník přijímacích zkoušek nanečisto, který nabízíme žákům základních škol. Předběžně se přihlásilo přes 50 zájemců, dostavilo se jich nakonec 68, a to nejen z okolí, ale i ze škol poměrně vzdálených. Zastoupeni byli samozřejmě žáci světelských škol Lánecké i Komenského, přijeli z Ledče nad Sázavou, Lipnice, Havlíčkova Brodu, dorazili i z Čáslavi, Humpolce, Kutné Hory, od Nového Města na Moravě a z dalších destinací.

Po krátkém uvítání, kterého se ujal zástupce ředitele Mgr. Michal Šimek, byli přítomní rozděleni do dvou učeben. Jedna skupina zahájila testem z matematiky, druhá se potýkala s úskalími českého jazyka, po přestávce se předměty prohodily – to už na mnohých byla vidět únava.

Testy byly vyhodnoceny do pondělí a ukázaly, že zájemci o středoškolské studium budou muset na svých znalostech ještě zapracovat. Celkové výsledky ukazuje přiložená tabulka.

Úspěšnost v % / klasifikační stupeň podle parametrů Cermatu Matematika – počet prací v jednotlivých kategoriích Český jazyk – počet prací v jednotlivých kategoriích
100 % – 86 %
výborně
1 práce žádná práce
85 % – 68 %
chvalitebně
3 práce 5 prací
67 % – 50 %
dobře
6 prací 20 prací
49 % – 33 %
dostatečně
20 prací 23 prací
32 % a méně
nedostatečně
38 prací 20 prací

Deváťáci teď mají čas do dubna 2018, aby si zopakovali, co zatím nezvládají. Naše škola je připravena jim pomoci. Na středu 31. ledna 2018 jsme připravili druhé kolo přijímaček nanečisto a na ně navazují přípravné kurzy z matematiky i českého jazyka. Termíny a pokyny jsou zveřejněny na našich webových stránkách:
Příprava na přijímací řízení

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace