Maturitní sezóna zahájena

Stužkování a maturitní ples IV. G proběhly úspěšně

Agenda:
 
Gymnázium
Publikováno:
 
06.12.2017 13:34
Poslední úprava:
 
před 6 lety

První měsíce školního roku jsou pro maturanty obdobím, kdy definitivně řeší, jaké předměty si zapíší do přihlášky pro společnou i profilovou část maturitní zkoušky a jakou podobu vtisknou svému dalšímu profesnímu rozvoji. Je to ale také doba mnoha maturitních tradic. Jednou z nich je stužkování maturantů. Třída IV. G si ho naplánovala na pátek 20. 10. 2017 do restaurace Alfa. Večeři neobjednávali, ale stoly se stejně prohýbaly pod slanými i sladkými dobrotami, od řízečků přes jednohubky až po nejrůznější řezy a zákusky.

Kolem sedmé večer už byli na místě všichni žáci i většina pozvaných vyučujících, čekalo se na pana ředitele, který musel zvládnout cestu z Brodu. Čas vyplnila hra Kdo je kdo? Podle připravených krátkých charakteristik zúčastnění hádali jména studentů i dospělých. Hádanky nebyly těžké, ale všichni ocenili vtipné a výstižné popisy. Po příchodu Ing. Jindřicha Vodičky, ředitele školy, došlo na slavnostní ceremoniál – třídní učitelka dekorovala každého ze třídy stužkou s nápisem I GAGARIN VYLETĚL a pomyslně ho přivítala do společenstva maturantů. Pak následovala volná zábava, umírněnější v přítomnosti profesorů a nevázanější po jejich odchodu.

Od stužkování už to byl jen krůček k maturitnímu plesu; ten byl totiž naplánován na 10. 11. 2017. Přípravy pochopitelně započaly na jaře, kdy se řešila hudba, šerpy, celkové pojetí, cena a počty vstupenek a tak podobně. Zvítězilo pojetí plesu jako retronávratu do sedmdesátých let. Tomu odpovídal maturitní plakát, lístky na tombolu v podobě bonů i celková výzdoba sálu.

Místo živé kapely nastoupil na pódium DJ Mirek Sklenář se svým týmem. Ples zahájilo předtančení – skupina mažoretek z Ledče předvedla ve ztemnělém sále úchvatnou podívanou se svítícími hůlkami. Následoval nástup maturantů. Ti si místo tradiční promenády připravili volnou taneční kreaci za zvuků šlágru Lady karneval v podání Karla Gotta. Poté převzali šerpy od třídní učitelky a symbolický rudý karafiát z rukou ředitele školy. I půlnoční vystoupení zachovalo ducha 70. let – maturantky převlečené do rudých šortek a bílých triček připomněly stále vzpomínaná spartakiádní Poupata Michala Davida, zatímco kluci předváděli kytarovo-klávesové sólo.

Ples uzavřel období radovánek a nyní by se maturanti měli soustředit na předmaturitní opakování, aby jejich poslední středoškolský rok skončil úsměvem, a ne slzami nad neúspěchem při zkoušce dospělosti. Ať se jim v následujících měsících i při vlastních zkouškách v květnu daří.

Foto: Aneta Vavřičková, Tereza Fidrmucová a Naďa Burianová

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace