Beseda s pracovnicí z úřadu práce

Agenda:
 
Informační portál
Publikováno:
 
22.03.2018 08:17
Poslední úprava:
 
před 6 lety

Dne 12. 3. 2018 přijala pozvání do naší školy paní Mgr. Jana Šachová z poradenského střediska pro volbu povolání, které je součástí havlíčkobrodského Úřadu práce.

Pro žáky všech vycházejících ročníků jsme zorganizovali besedu s cílem seznámit naše budoucí absolventy s možnou problematikou vstupu do zaměstnání a trhu práce, informovat je o činnosti úřadu práce, o možnostech dalšího studia a rekvalifikace.

Paní Šachová velice podrobně vysvětlila otázky týkající se statusu studenta v různých formách studia, během jednoletých kurzů cizích jazyků. Objasnila, jak řešit zdravotní pojištění, pokud někdo vyjede do zahraničí např. jako Au-pair.

Kdy se hlásit na úřad práce, jaké jsou druhy a výše dávek, to byla další probíraná témata. Někteří žáci si nepřipouštěli, že by v budoucnu potřebovali využít služeb úřadu práce, a tak doufejme, že budou přijati na zvolenou školu či najdou pracovní uplatnění dle svých představ.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace