Praktická maturitní zkouška

třídy IV.V

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
18.06.2018 21:10
Poslední úprava:
 
před 6 lety

V naší uměleckoprůmyslové škole je jistě k vidění mnoho zajímavých věcí. Mezi ty nejzajímavější určitě patří praktické maturitní a závěrečné zkoušky žáků.

Den před ústními maturitními zkouškami třídy IV.V 28. května 2018 se konala i obhajoba maturitní práce, tedy zakončení praktické maturitní zkoušky. V této třídě ukončovali svá středoškolská studia žáci studující v oborech Design interiéru a Průmyslový design.

V oboru Design interiéru bylo zadání „Kuchyňský kout s obytnou částí“ a u Průmyslového designu byla zadána „Zahradní židle“. Součástí maturitní práce byl model, portfolio, technický výkres a další náležitosti. Všechny práce byly velmi zajímavé, výtvarně i technický dobře zvládnuté, plné invence a fantazie. Určitě byly rozdíly v individuálním přístupu, osobním vkusu, ve výběru materiálů, technologií a originalitě. Určitě by se daly výtvory studentů porovnat s tvorbou v profesionálních studiích a oborových dílnách. Jen čas ukáže, jaké budou mít žáci úspěchy při svém možném budoucím studiu či na trhu práce. Je však nutné poznamenat, že právě v těchto oborech je ohromná konkurence, proto je v současné době zapotřebí i nezbytná mladická dravost, nebojácnost v experimentování a samozřejmě i trocha štěstí.

Všichni žáci nakonec při své praktické zkoušce uspěli. O další se již musí postarat sami. K zvládnutí prvních velkých úkolů jim velmi blahopřejeme.

Mgr. Alena Ratajová – třídní učitelka

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace