Závěrečná exkurze třídy III. E na Stvořidlech

Agenda:
 
Informační portál
Publikováno:
 
08.08.2018 09:24
Poslední úprava:
 
před 6 lety

V pondělí 11. června se třída III.E, obor sociální činnost, vydala stanovat na poslední společný třídní výlet na Stvořidla. Rozhodly jsme se, že budeme „čundrovat“. Některé spolužačky sice přijely s kufrem na kolečkách vybavené a ustrojené jako na lázeňskou kolonádu, ale rychle se přizpůsobily.

První den nám přálo počasí, čehož jsme náležitě využily. Celý den jsme procházely okolí, cestou sbíraly dřevo na oheň, hrály míčové hry apod. Večer jsme si společně povídaly a zpívaly u plápolajícího ohně. Kolem půlnoci jsme obdivovaly hvězdnou oblohu a netušily, že ta hezčí část našeho výletu je u konce… Za pár desítek minut nás již déšť zahnal do stanů… V noci přišla příšerná bouřka. Obloha byla posetá oranžovými blesky, které se v pravidelných intervalech střídaly s hromy. Bylo jasné, že několik bouřek je přímo nad námi. Noc byla skutečně děsivá.

Do druhého dne našeho výletu jsme procitly nevyspalé, zmrzlé, mokré, ale přesto hrdé samy na sebe a šťastné. Hrdé na to, že jsme to nevzdaly a v noci neujely domů. Oběd jsme si daly v místní restauraci Pyramida. I přes nevyspání a pokračující špatné počasí jsme neztrácely dobrou náladu. Musíme uznat, že sytý člověk se cítí hned lépe. Přes den jsme se koupaly v řece, hrály volejbal, badminton, karty, sudoku apod. K večeru již neodmyslitelně patřil táborák. Úkol zněl jasně – znovu sehnat co nejsušší dřevo a pokusit se za stávajícího počasí rozdělat a udržet oheň.

I druhou noc jsme si moc neužily, pršet už nepřestalo… Po opět dobrém obědě jsme se rozjely ke svým domovům do tepla a sucha. Závěrem musím třídu moc pochválit. I přes absolutně ženský kolektiv jsme si dokázaly poradit v obtížných situacích jako správní „čundráci“, od sběru a sekání dřeva, rozdělání a udržení ohně až po postavení a později i sbalení stanů.


Ing. Andrea Kubínová

Učitelka odborných předmětů

Projektová manažerka školy

Hlavní koordinátorka ŠVP

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace