Navštívili jsme Veletrh práce v Jihlavě

Pořádající agentura M.P. AGENCY, s.r.o. nabídla naší škole účast

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné
Publikováno:
 
13.10.2018 06:49
Poslední úprava:
 
před 5 lety

Nabídku jsme přijali a s žáky tříd I. P (pedagogický doprovod Ing. Z. Šmídová), III. S a III. SV (pedagogický doprovod Ing. M. Zajíčková) jsme dne 2. října 2018 odjeli do Dělnického domu v Jihlavě, kde se Veletrh práce konal.

Po příchodu obdrželi žáci všech škol tematické pracovní listy, které měli vyplnit a odevzdat pořádající agentuře před odchodem z veletrhu. Byla tak podpořena aktivní účast studentů na akci. Následovalo seznámení s vystavujícími firmami. Odhadem tu bylo 25 firem, nabídka práce a různých brigád byla tedy velmi široká. Žáci mj. měli vybrat 5 zúčastněných firem a zjistit jejich zaměření, vypsat 3 firmy a jejich pracovní pozice, které je zaujaly a čím. Novinkou pro tento rok byla osobní účast herce a lektora komunikace a rétoriky Jana Čenského a jeho kolegyně módní poradkyně a lektorky Lenky Bernardes da Silva.

Naše účast na přednášce a besedě byla podmíněna účastí žáků naší školy na Veletrhu práce a aktivním zapojením. Nejaktivněji se zapojila naše žákyně z třídy III. S, která se dobrovolně přihlásila na lekci komunikace a vystupování. S p. Čenským na pódiu dokázala vést dialog a byla pochválena „za krásnou češtinu“. Lucie měla nelehký úkol, 1 minutu hovořit na téma přátelství a nepohnout žádnou částí těla. Sklidila zasloužený potlesk.

Zástupci jednotlivých vystavujících firem byli především z okolí Jihlavy a Humpolce. Nabízeli zajímavé pracovní pozice a naši žáci se tak obohatili o další informace z oblasti trhu práce.

Foto: Ing. Zdenka Šmídová

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace