Navštívili jsme Firemní den a Muzeum Vysočiny

Žáci tříletých oborů v okresním městě

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
12.11.2018 13:57
Poslední úprava:
 
před 5 lety

Hospodářská komora uspořádala v úterý 6. listopadu 2018 v klubu Oko v Havlíčkově Brodě malý veletrh pracovních příležitostí nazvaný Firemní den. Jednalo se o aktivitu v projektu Na správné místo, jehož cílem je usnadnit absolventům škol a mladým lidem do 25 let věku vstup na trh práce.

Žáci naší školy z třetího ročníku učebních oborů projevili o tuto akci zájem. Začátek exkurze se trochu zkomplikoval, neboť vlak měl 80 minut zpoždění a my měli domluvený workshop od 9.00 hodin. Situaci jsme operativně vyřešili s místním dopravcem a ten nás zdarma odvezl mikrobusem do Havlíčkova Brodu.

Praktický workshop s tematickým zaměřením Jak úspěšně zvládnout přijímací pohovor měla paní lektorka velice vzorně připravený a žáky dokázala zaujmout na celou hodinu. Řeč byla hlavně o sociálních požadavcích zaměstnavatelů (např. umět jednat s lidmi, loajalita, sebereflexe, vhodné odpovědi na otázky personalistů, osobní silné a slabé stránky). Žáci si sami vyzkoušeli dodržování pravidel při představování – to je hodně bavilo.

Pak jsme navštívili stánky zástupců regionálních významných zaměstnavatelů. Mladým potencionálním budoucím kolegům se na Firemním dnu prezentovali pracovníci firem, jako například Tiskárny Havlíčkův Brod, a. s., Hranipex Humpolec, Amylon HB, B:TECH, a. s., Chládek a Tintěra Havlíčkův Brod, a. s. a další. Budoucí absolventi tak měli možnost blíže se seznámit s výrobním a produktovým zaměřením firem a hlavně zjistit, jaké pracovní pozice poptávají k obsazení.

Dalším naším cílem byla návštěva Havlíčkova domu, kde sídlí Muzeum Vysočiny a památník K. H. Borovského. Prohlídku jsme začali v muzejní expozici – v bytě K. H. B. Některé žáky jsem musela trochu přemlouvat, aby šli do muzea, ale sami pak přiznali, že se jim expozice moc líbila. Navíc jsme ocenili krásný výhled z oken bytu na havlíčkobrodské náměstí. Prohlédli jsme si také výstavu 100 let republiky a prošli podzemí s nainstalovanými expozicemi.

Foto: Ing. Zdenka Šmídová

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace