Výstava Working hard

a doprovodný vzdělávací program #DATAMAZE: 123456 v galerii současného umění DOX

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné
Publikováno:
 
12.11.2018 14:21
Poslední úprava:
 
před 5 lety

Žáci tříletého oboru Aranžér – propagační grafik 25. 10. 2018 vyrazili do Prahy a navštívili galerii DOX, centrum současného umění. Zhlédli interaktivní výstavu “Welcome to hard times / Vítejte v těžkých časech”, která se týkala problémů dnešního světa. Jedním z problémů, o kterém se nemluví, je apatie. Tématem byla otázka“ “Proč jsme neteční k tomu, co se děje kolem nás?”. V interaktivní instalaci se prostor proměnil v tělocvičnu, kde si mohli žáci posílit svaly, zatímco se potýkali s problémy současného světa.

Po rozcvičce usedli do co-workingové místnosti, kde probíhal vzdělávací program #DATAMAZE: 123456. Tématem bylo heslo, bezpečnost na internetu a sociálních sítích, hacker a digitální identita. Program pomohl žákům k lepší digitální gramotnosti a upozornil na budoucnost, kterou žijeme už nyní.

Po přednášce se žáci přemístili do centra, absolvovali krátký okruh s historickým výkladem a poté je čekal zasloužený rozchod, nakupování dárečků a návrat domů.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace