Plesová sezóna zahájena

Žáci, rodiče a přátelé světelské Akademie zahájili plesovou sezónu ve Světlé nad Sázavou

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
11.12.2018 15:21
Poslední úprava:
 
před 5 lety

V pátek 16. listopadu 2018 se v Kulturním domě konal slavnostní šerpovací maturitní ples třídy IV. E Akademie Světlá nad Sázavou oboru sociální činnost.

Přípravy pochopitelně započaly hned v září, kdy se řešila hudba, šerpy, moderátor, celkové pojetí, cena a počty vstupenek a tak podobně. Zvítězilo pojetí plesu na motivy Alenky v říši divů. Tomu odpovídal maturitní plakát, šerpy, vstupenky i celková výzdoba sálu.

Všichni jsme se na tuto akci mimořádně těšili a nikdo si ji nechtěl nechat ujít. A není divu, když se taková událost koná jen jednou za studium! Bylo veselo, i když občas nechyběly i slzy dojetí ze strany rodičů, učitelů i přátel maturantů. Ale na ně všichni zapomněli ve víru tance s hudební skupinou AXEL až z Olomouce, která celým večerem provázela a navodila velmi příjemnou atmosféru.

Studenti maturitní třídy se do uspořádání tohoto plesu s chutí zapojili. Vytvořili vstupenky, zajistili občerstvení, tombolu, výzdobu sálu, předtančení, půlnoční překvapení, moderátorku plesu Míšu i závěrečný úklid po ukončení akce. Dík patří panu řediteli Kubínovi za milá úvodní slova. K pozvaným hostům patřili rodiče budoucích maturantů, vyučující, spolužáci, lásky a přátelé.

Občerstvení zajistila Městská kavárna pana Jenčíka a jeho kolektivu. Nechyběly alkoholické ani nealkoholické nápoje, drobné občerstvení apod.

Maturitní ples začal zajímavým vystoupením sympatické taneční skupiny TENDENC z Havlíčkova Brodu. Poté následoval nástup maturantů a učitelů, které zakončil pan ředitel svým úvodním slovem. Ale tím hlavním „gró“ bylo samozřejmě slavnostní šerpování budoucích maturantů třídy IV. E.

A pak se už všichni protancovali až k půlnočnímu překvapení, které si maturanti připravili z vlastních zdrojů a také se neslo ve znamení Říše divů. Pořídili si zvířecí overaly a předvedli vlastní báječnou choreografii. Zpestřením večera bylo losování tomboly, kde bylo možné vyhrát spoustu nádherných cen. A odnést si je potom domů byl pro někoho docela velký „oříšek“.

Na plese se opět prohloubily třídní vztahy mezi spolužáky a i s vyučujícími, kteří se dostavili opravdu v hojném počtu Všichni, kteří byli u toho, hodnotili náš ples jako velice zdařilý. Myslím, že se mnou budou všichni souhlasit, když řeknu, že jsme prožili nádherný večer.

Kéž se maturantům tak krásně a s úsměvem ve tvářích bude dařit i u maturitní zkoušky!


Ing. Andrea Kubínová

Učitelka odborných předmětů

Projektová manažerka školy

Hlavní koordinátorka ŠVP

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace