MS ve florbale 2018 Praha

Tak tam jsme nemohli chybět!

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
11.12.2018 15:59
Poslední úprava:
 
před 5 lety

Když začátkem školního roku přišla od prezidenta Českého florbalu nabídka na volné vstupenky na MS v Praze pro školy, věděli jsme, že tam nemůžeme chybět.

Tuto nejvýznamnější sportovní akci roku v ČR od 1. do 9. prosince hostily O2 Arena a Arena Sparta v Praze.

Díky partnerské spolupráci Českého florbalu a MŠMT a v rámci podpory sportu do škol, připravil Český florbal pro žáky a učitele na vybraná utkání MS volné vstupenky. Dokonce na dvě mistrovská utkání.

Na chvíli jsme tedy zapomněli na úkoly, poznámky a černé puntíky a vyrazili s žáky tam, kde mohli za vykřikování a hlasité napovídání získat odměnu! Všechny zúčastněné třídy, nebo dokonce celé školy, se mohly během utkání těšit na bohatý doprovodný program, a hlavně na soutěž ve fandění o pořádnou mikulášskou nadílku.

Vybrali jsme si termín přímo čertovský, 5. 12. 2018. Ráno po osmé hodině jsme zaplnili celý poslední vagón rychlíku R 988 Vysočina a vydali se směr Praha. Na české borce jsme sice štěstí neměli (nakonec na MS skončili na krásném 4. místě), ale hned v prvním zápase jsme mohli fandit bratrům Slovákům! A ujali jsme se toho opravdu zodpovědně! Bohužel v napínavém a fanoušky velmi bouřlivém utkání podlehli týmu Lotyšska 6:1. Druhý zápas byl také velice zajímavý a ve vyrovnaném zápase Dánové nakonec „vyloupili“ Estónsko 3:2.

O2 Arena byla plná žáků, studentů a jejich učitelů z celé naší republiky a atmosféra byla vskutku úžasná! Pořadatelům patří velký dík! Velice rádi jsme účastí našich studentů podpořili populární sport na českých školách a ukázali jim nejlepší národní týmy na světě.

Foto: Mgr. Jan Krajíček, Mgr. Jakub Kořínek, Mgr. Leoš Poříz


Ing. Andrea Kubínová

Učitelka odborných předmětů

Projektová manažerka školy

Hlavní koordinátorka ŠVP

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace