Návštěva Galerie Osmička v Humpolci

Workshop na téma Práce ve dvou.

Agendy:
 
Informační portál , Domov mládeže, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
17.12.2018 08:56
Poslední úprava:
 
před 5 lety

V jednom podzimním dopoledni, konkrétně 3. 10. 2018, jsme se s děvčaty ze 4. ročníku oboru Bytový architekt vypravily do Galerie Osmička v Humpolci. Zde na nás čekala milá slečna lektorka, která pro nás měla na připravený workshop na téma Práce ve dvou. To je zároveň hlavním tématem současné výstavy „Dvě hlavy, čtyři ruce“, která představuje tvorbu některých uměleckých párů fungujících v československém kontextu, přestože v některých případech alespoň jeden z dvojice pochází ze zahraničí. Pojítko v dílech mezi jednotlivými dvojicemi je založeno na párové symetrii, zrcadlovém odraze, optickém klamu, na schopnosti vést dialog či na hře s identitou a ironií. Partnerské fungování v páru je primárně přirozeným přírodním principem, avšak ve světě výtvarného umění se stále jedná spíše o raritu.

Součástí workshopu je nejprve samostatná prohlídka výstavy s plněním drobných úkolů, s následným vyhodnocením a doplňujícím komentářem k vybraným vystaveným dílům.

Součástí celé návštěvy bylo samozřejmě zkoumání a nazírání materiálů a produktů, které jsou v interiéru (i exteriéru) galerie, kavárny a pokladny použity, protože i to bylo samotným důvodem naší návštěvy.

Galerie Osmička v Humpolci

Foto: archiv školy

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace