Setkání se studentkami Cyrilometodějské teologické fakulty Univerzity

Vysokoškolský obor Dobrovolnická práce zaujal naše žáky

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
14.01.2019 12:41
Poslední úprava:
 
před 5 lety

V pátek 14. 12. 2018 se studenti druhého, třetího a čtvrtého ročníku oboru sociální činnost zúčastnili besedy se studentkami Cyrilometodějské teologické fakulty Univerzity Palackého z Olomouce. Děvčata nám představila studijní obory jejich univerzity a podrobně popsala organizaci studia a chod vysoké školy. V rámci studia na této vysoké školy studenti zároveň absolvují i vyšší odbornou školu, což umožňuje více propojit teorii s praxí. Studenti během studia stráví 720 hodin na stážích. Odbornou praxi zajišťuje vyšší odborná škola. Studenti si ji tudíž nemusí pracně hledat sami. Je zde pak i větší výběr předmětů, které si studující volí z nabídky vyšší odborné školy i Univerzity Palackého.

Poté svůj výklad dívky zaměřily na obsah oboru dobrovolnická činnost, kterou samy studují. Obor je rozdělen na dvě části – dobrovolnická práce poskytovaná v zahraničí a dobrovolnická práce v tuzemsku. Obsah besedy byl pro přítomné opravdu velmi přínosný a zajímavý, doplněný o množství praktických zkušeností. Žáky zaujal hlavně výklad o průběhu a obsahu praxí, který naše absolventky vtipně glosovaly, přítomní se aktivně zapojovali svými dotazy do diskuze, což příjemně překvapilo i samotné studentky VŠ.

Věřím, že se nám společně podařilo rozšířit našim žákům jejich studijní možnosti, protože se již blíží čas, kdy budou muset rozhodnout o své budoucnosti, dalším studijním zaměření a životních cílech.

Foto: archiv školy

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace