Odcházejí do života

Rozloučil se s námi další ročník úspěšných maturantů

Agenda:
 
Informační portál
Publikováno:
 
09.06.2019 22:10
Poslední úprava:
 
před 5 lety

Květen je v každé střední škole dobou maturitních zkoušek, žáci posledních ročníků jsou vystaveni stresu a obavám z toho, jak zvládnou onu obávanou zkoušku dospělosti. A pak je najednou po všem a oni, s maturitními deskami v rukách a se šťastnými úsměvy, stojí v aule školy a loučí se s kamarády i léty studia.

Letos tenhle tradiční slavnostní ceremoniál připadl na dva po sobě jdoucí pátky. Nejprve 31. května 2019 si maturitní vysvědčení a drobné dárky od školy převzali žáci IV. G, IV. E a IV. SV, a to z rukou místostarosty Světlé nad Sázavou Josefa Hníka a Ing. Martina Kubína, ředitele školy. Do života jim popřáli i jejich třídní, Mgr. Miroslava Pavlíková, Ing. Andrea Kubínová a Mgr. Jiří Mráček. Za žáky se rozloučil velice upřímným proslovem gymnazista Jan Pavlík, který pak sklidil zasloužený potlesk.

O týden později 7. června 2019 proběhlo předávání maturitních vysvědčení žákům IV. V za přítomnosti starosty města Mrg. Jana Tourka a třídního učitele Mgr. Leoše Poříze, ke gratulantům se opět připojil ředitel školy Ing. Martin Kubín.

O příjemnou atmosféru obou předletních dopolední se postarali svým hudebním doprovodem žáci prvního a druhého ročníku gymnázia pod vedením Mgr. Evy Bernadové. Na závěr se všichni společně vyfotografovali, předali květiny svým učitelům, sami převzali dárečky a gratulace od svých blízkých. Na mnohých bylo vidět, že se jim nechce odcházet a že se jim nejspíš po společných zážitcích bude stýskat. Nám nezbývá než popřát jim úspěšný start do dalších let života.

Foto Leoš Poříz a Miroslav Sklenář

Fotogalerie ZDE a ZDE

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace