Jdeme do finále....

Agendy:
 
Informační portál , Domov mládeže
Publikováno:
 
11.06.2019 14:26
Poslední úprava:
 
před 5 lety

Školní rok se nám pomalu a jistě blíží do finále. Teplé slunečné počasí přibližuje vůni prázdnin a naši milí ubytovaní přestávají konečně trávit čas ve svých pokojích, podnikají různé vycházky po Světlé, využívají cyklostezku a k relaxaci i zámecký park. Proto i naše nabídka volnočasových aktivit nabrala jiný směr. Jezdíme společně na in-linech, opékáme buřtíky, vyrážíme na procházky.

S koncem školního roku ale zájem ubytovaných o jakékoliv nabízené aktivity opadá. Pojďme se ohlédnout za uplynulými akcemi tohoto školního roku. Posilovna je stále velmi žádaná a vyhledávaná… „plavková sezóna“ je na dosah :-) Chlapci se téměř každý týden sejdou ve školní tělocvičně a hrají fotbal či florbal. Děvčata se tu zase dle zájmu schází a formují při cvičení své postavy.

Zimní bruslení je pasé, ale na kolečkových bruslích to také dobře „frčí“.

Vyrazili jsme za hranice našeho města a navštívili nedalekou Jihlavu. Ubytovaní se tam mohli projít, navštívit kino a tamní obchodní dům.

O Velikonocích jsme na kroužku vaření a pečení upekli tradiční beránky. Pekla děvčata a i chlapci se s beránkem zdárně popasovali :-) Velikonoční atmosféru jsme doladili drobnou výzdobou prostor domova.

Děvčata dále pekla třeba Krtkův dort, kluci pak slané štrúdly.

Pro zájemce, především z řad nováčků, jsme v dubnu naplánovali prohlídku světelského podzemí.

Musím ještě jednou zavzpomínat na vánoční večírek ubytovaných. Od této vydařené akce uplynulo už půl roku a stále ve mně žije ten příjemný pocit, jak jsou naši ubytovaní šikovní, a velmi mě těší, jak se dokázali nadchnout, sehrát a nebáli se ukázat svůj talent.

Ze zimního období si ještě dovoluji zveřejnit fotku našich čertů, anděla a Mikuláše. I letos procházeli naše ubytované, zkoušeli své mladší kamarády z básniček a písniček a za odměnu rozdávali něco dobrého na zub.

Tento příspěvek bych chtěla zakončit poděkováním. Děkuji všem ubytovaným za tento školní rok, jsem velice ráda, že jsme ho zvládli bez závažnějších problémů. A i když se občas nějaký ten prohřešek vyskytl, většina z vás se dokázala ze svých chyb poučit a v našich očích „polepšit“. Naučili jsme se tu společně žít, navzájem se respektovat a tolerovat. A já pevně věřím, že i příští školní rok zvládneme – s novými žáky, pro které chystáme v polovině června adaptační pobyt; se stávajícími žáky, kteří pokračují ve studiu. Moji milí ubytovaní, budu ráda za jakékoliv náměty či připomínky týkající se chodu domova a uvítáme i nápady na volnočasové aktivity, rádi se vám v tomto ohledu přizpůsobíme (pokud to tedy bude v našich silách :-) Za celý kolektiv vychovatelů vám přeji pěkné léto a pohodové prázdniny :-)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace