Vltava krásná i zrádná

Vodácký kurz 2019

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné
Publikováno:
 
24.06.2019 12:19
Poslední úprava:
 
před 5 lety

Ve dnech od 10. 6. do 13. 6. 2019 se žáci druhých ročníků zúčastnili vodáckého kurzu. Jako každý rok se sjížděla na kanoi řeka Vltava v úseku Vyšší Brod – Rožmberk – Český Krumlov – Boršov nad Vltavou. V pondělí jsme přijeli autobusem do Vyššího Brodu, kde proběhlo na suchu seznámení se základními pravidly kanoistiky. Poté si účastníci vše vyzkoušeli v praxi na vodě a mohli jsme vyrazit zdolávat kilometry na Vltavě.

První 12ti kilometrový úsek byl okořeněn třemi jezy, kde se někteří ,,cvakli“ a okusili teplotu řeky Vltavy. Navečer se zakotvilo v krásném kempu Rožmberk. Druhý den po osvěžujícím spánku ve stanech se vyrazilo směr Český Krumlov, kde nás čekalo zdolávání celkem sedmi jezů. Po náročné plavbě jsme se navečer utábořili v kempu U Trojice v Českém Krumlově. Večer jsme společně poznali krásy nočního historického města Český Krumlov. Poslední den na vodě nás čekal nejdelší a nejnáročnější úsek do Boršova n/Vl.. Vzhledem ke slunečnému až tropickému počasí, které nás provázelo celý kurz, došlo také na trochu nedobrovolné koupání většiny účastníků. Po posledním nocování ve stanech jsme ve čtvrtek ráno odjeli autobusem zpět do Světlé nad Sázavou. Vodácký kurz se velmi vydařil a věřím, že všichni budou vzpomínat na hodně skvělých zážitků.

Foto Jan Krajíček

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace