EXKURZE DO SLATIŇAN

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
24.06.2019 12:35
Poslední úprava:
 
před 5 lety

Dne 13. června t. r. navštívili studenti třetího ročníku oboru sociální činnost a studenti prvního ročníku oboru ošetřovatel spolu s pedagogickým doprovodem, který zajišťovaly paní učitelky Jana Lacinová a Lenka Kubištová, Domov sociálních služeb ve Slatiňanech.

Domov je určen pro osoby těžce zdravotně postižené, mentálně postižené a pro osoby s mentálním postižením v kombinaci s postižením tělesným nebo smyslovým. Je rovněž zařízením pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy dětí a mládeže s mentálním postižením. Poskytuje chráněné bydlení, denní stacionář, odlehčovací služby a je domovem pro osoby se zdravotním postižením.

Studenti se dozvěděli o náplni práce v domově, různých aktivizačních činnostech, např. terapie formou malování, vyrábění svíček, keramiky, muzikoterapie či pohybu, dozvěděli se o jeho historii a zjistili, že samotný domov, kam jeli na exkurzi, nabízí i spoustu tzv. dvojdomků, kde žijí lidé, kteří se o sebe dokáží postarat a pomoc nepotřebují tak často. V jednom domku je ubytováno 4 – 6 klientů. Poté, co studenti byli rozděleni na dvě poloviny, šla každá polovina s jednou pracovnicí, která jim dělala průvodce budovou, vysvětlovala, jak to u nich chodí a provedla je i venkovním areálem.
Po návštěvě domova se všichni vydali obdivovat nedaleký zámek a jeho okolí, kde se také nachází hřebčín.

Cestou domů jsme si trošku odpočinuli ve vlaku. Vrátili jsme se sice unavení, ale obohaceni o nové zážitky.

„Domov je tam, kde mohu být sám sebou a cítím se vždy v pohodě a bezpečí.“

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace