Adaptační pobyt 2019

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Domov mládeže, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
17.07.2019 09:33
Poslední úprava:
 
před 5 lety

I v letošním roce jsme nově přijatým žákům, kteří budou ubytovaní v domově mládeže, nabídli možnost adaptačního pobytu ještě před samotným začátkem školního roku.

Pobyt byl opět provázán společnými seznamovacími aktivitami a navazoval na slavnostní zápis všech studentů přijatých do prvních ročníků. Zde přivítali zástupci školy rodiče i samotné žáky a popřáli jim hodně zdaru při studiu.

Poté se žáci seznámili se svými budoucími třídními učiteli a dozvěděli se organizační záležitosti vztahující se k začátku školního roku. Pak už následovalo ubytovávání žáků zůstávajících na „adapťák“.

Po dobrém obědě si v aule žáci vyslechli přednášku MgA. Milana Krajíčka. Následný volnočasový seznamovací program se odehrával v zámeckém parku.

Myslím si, že se vše vydařilo a žáci se alespoň trošku okoukali a poznali.

Po večeři jsme prošli naším městečkem a žákům ukázali stěžejní body (autobusové a vlakové zastávky a nádraží, zdravotní středisko, základní uměleckou školu, sportovní zařízení apod.)

Druhý den dopoledne se našich nováčků ujali mistři odborného výcviku. Připravili zajímavý program, kde si žáci mohli vyrobit malou pozornost dle zaměření konkrétní dílny.

Odpoledne jsme strávili na nedalekých Stvořidlech.

V sobotu jsme děti vraceli zpět rodičům.

Věřím, že se našim budoucím žákům a ubytovaným podařilo navázat kontakty se svými budoucími spolužáky a že díky možnosti seznámení se s prostředím, které jim bude od září blízké, se budou lépe adaptovat a do nové školy se tak i těšit :-) 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace