Praha láká nabídkou výstav

Studenti Ateliéru keramiky a Ateliéru bytového designu v Praze

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
06.11.2019 19:48
Poslední úprava:
 
před 4 lety

Ještě do prvního prosince je možné v Národní galerii v Praze vidět výstavu Alberta Giacomettiho, jednoho z nejvýznamnějších sochařů 20. století. Tuto jeho první retrospektivní výstavu jsme s našimi studenty navštívili 8. 10. 2019. Giacomettiho hlavním námětem byla lidská postava a jeho znázornění figury procházelo proměnou od impresionismu přes kubismus a surrealismus až po jeho typické zobrazení protáhlých prvků rukou, nohou a vlastně celé figury.

Při přípravě jsme nic nechtěli ponechat náhodě, proto jsme o zajištění programu požádali Národní galerii. Ta organizuje prohlídky jak pro veřejnost, tak pro studenty. Díky tomu jsme byli seznámeni i s řadou méně známých informací o autorovi a instalaci celé výstavy, kterou navrhla u nás i v zahraničí tak známá Eva Jiřičná.

Následující část exkurze směřovala do Zemědělského muzea na Letné. Zde jsme si šli prohlédnout Laboratoř ticha, kde návštěvník může zhlédnout díky moderním technologiím detailně lesní biotop. Tato expozice sem byla přemístěna z českého pavilonu na Světové výstavě EXPO 2015 v Miláně. My jsem si ji nevybrali náhodně, ale naopak velmi cíleně – souvisí s pololetní prací studentů keramiky a jejím zadáním „Obal pro rostliny“. Studenti tak mohli čerpat inspiraci i v nevšedním designu této instalace.

Odkazy:

Národní galerie Praha

Národní zemědělské muzeum

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace