Nestojíme stranou

Další charitativní akce s naší účastí

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
14.11.2019 20:17
Poslední úprava:
 
před 4 lety

Po zářijové sbírce ošacení pro Diakonii Broumov jsme zapojili naše žáky i dospělé do dalších projektů, které vedou k vzájemné podpoře a solidaritě se znevýhodněnými skupinami našich spoluobčanů.

Ve středu 16. října 2019 jsme se zúčastnili akce Bílá pastelka. Letos proběhl již 20. ročník této sbírky. Zakoupením bílé pastelky jme přispěli na sociální služby pro nevidomé a slabozraké. Služby zahrnují mj. výuku práce na počítači, výcvik vodících psů, zaměstnávání zrakově postižených i další aktivity. Celé organizace se ujali studenti třídy III. E.

V pátek 8. listopadu 2019 se škola připojila k akcím spojeným s připomínkou obětí 1. světové války, a to účastí ve veřejné sbírce pro Paměť národa. Sbírka probíhala první dva týdny v listopadu pod heslem „Je na nás, aby se na jejich příběhy nezapomínalo“. V rámci sbírky jsou získávány prostředky na nahrávání vzpomínek veteránů. Každý, kdo přispěl, získal symbolický vlčí mák – symbol Dne válečných veteránů, a to už od konce 1. světové války, kdy tyto květy pokrývaly hroby padlých vojáků. A protože toto je akce spíš vzdělávací, zapojili jsme gymnazisty, konkrétně třídu II. G. Její žáci dopoledne oslovili spolužáky a pracovníky školy a pak se vydali do města – na nádraží, na náměstí a k obchodům. I když informace o akci byla v předstihu ohlášena i v městském rozhlase, posteskli si naši studenti, že naráželi spíš na nezájem a lhostejnost a jejich kasičky zůstaly dost prázdné. I tak ale měli dobrý pocit, že přispěli svým dílem k úspěchu smysluplného projektu.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace