Za keramikou do Berouna

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
09.12.2019 09:58
Poslední úprava:
 
před 4 lety

Dne 25. 9. 2019 se žáci keramických oborů vydali za doprovodu Mgr. Martiny Janákové a Mgr. Petry Sedlmajerové na výpravu do města Berouna. Cílem akce bylo Muzeum berounské keramiky spolu s výstavou proslulého keramika Václava Šeráka. V muzeu bylo možné zhlédnout ukázky tradiční berounské keramiky, zdobené typickými motivy jelenů, ptáčků a květin.

Dále zde byl model keramické dílny s klasickým vybavením a surovinami. Konstrukci a vzhled tradiční pece mohli žáci vidět v digitální podobě i s postupem nakládky zboží. Těchto pecí se nalezlo v Berouně několik v oblasti městských hradeb a jejich okolí. Jejich odhalení a průběh vykopávek byly vyobrazeny na informačních panelech muzea. Dalším cílem výpravy se stalo městské medvědárium, kde jsme však zahlédli jenom čerstvé medvědí stopy. Následovala prohlídka historického jádra města Berouna a cesta domů. Doufáme, že si žáci odnesli z výletu trošku inspirace a dobré nálady. My za pedagogický dozor rozhodně ano.

Foto P. Sedlmajerová

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace