„MECHOVÝ“ WORKSHOP

Studenti pracovali s nezvyklým materiálem

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
03.03.2020 07:07
Poslední úprava:
 
před 4 lety

Jdete si po nákupním centru a u eskalátorů vidíte nějaký zelený, hezky šťavnatě vypadající obraz. Nebo v nějakém super luxusním showroomu něco podobného vidíte jako umělecký kousek nad sedací soupravou. Řeč je o mechových obrazech nebo dokonce celých mechových stěnách.

Asi před rokem jsem absolvovala menší přednášku spojenou s workshopem o mechových stěnách a chtěla jsem to našim studentům také ukázat. Objednala jsem tedy několik krabic různě barevných mechů pěstovaných na mechových plantážích v Norsku přímo pro tyto účely.

V lednu roku 2020 jsme si udělali se studenty 4. ročníku oboru Bytový architekt malý workshop a vytvořili logo školy, které nyní můžete vidět ve vstupním vestibulu do budovy C. Vytvořit takový mechový obraz vypadá docela složitě. Stačí vám však tavná pistole s dostatkem náplní a nějaký hezký rám, ve kterém budete tvořit. Ideální je kombinace několika barev a tvarů mechů.

Mechy jsou dále sušeny a dobarvovány potravinářskými barvami. Stálou barevnost by si měly udržet přibližně 10 let, pokud budou mít dostatečné množství vlhkosti ve vzduchu. V jiném případě doporučuji mechy lehce orosit alespoň dvakrát do měsíce.

Teď už jen mít představu, jak chcete, aby obraz vypadal, a můžete se pustit do lákavé práce s mechy.

Odkazy na firmy, které se zbývají prodejem mechů, ale i výrobou obrazů a stěn:

www.mechovesteny.cz

www.mechdekor.cz

Foto A. Vokřálová

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace