Tiskneme pomůcky k šití roušek na 3D tiskárnách

tiskneme pomůcky pro výrobu tkalounů pro ochranné roušky

Agenda:
 
Informační portál
Publikováno:
 
24.03.2020 19:36
Poslední úprava:
 
před 4 lety
Expirace:
 
30.04.2020
Platnost tohoto příspěvku vypršela před 4 lety! Aktuální informace najdete na Vývěsce.

Dobrý den, připojili jsme se k tisku 3D pomůcek pro šití roušek. Naše 3D tiskárny ve škole bez žáků momentálně nezahálí a tisknou plastové zakladače pro usnadnění šití tkalounů pro roušky. Odpověděli jsme tak na žádost firmy CPS. Většina lidí a firem, kteří v současné době tisknou na 3D tiskárnách se vrhli na tisk obličejových štítů pro zdravotníky a sociální služby. Na tisk pomůcek pro šití tkalounů nezbývají kapacity a čas. Pokud byste se chtěli do akce zapojit také, informace najdete v článku níže.

K dnešnímu dni (16.4.2020) jsme odeslali přes 130 pomůcek pro šití/žehlení tkalounů.

K našemu snažení se připojil také další osoby mimo naši školu – jsou to Ondra Pavelka a Zdeněk Novák ze Světlé, Michal Cihlář z Ledče a finančně se podílel i Aleš Chládek z Příseky, zvyšují tak naši tiskovou kapacitu, děkujeme.

Z naší tiskárny:

hromadný tisk pomůcky na 3D tiskárně
pomůcka pro skládání tkalounů
„pomůcka pro skládání tkalounů“

 

Vážené Dámy, vážení Pánové

Obracíme se Na Vás, jako na vedoucí školských odborů jednotlivých krajů České Republiky, s prosbou o pomoc. Pan Jaromír Mlynář, člen skupiny Heart Warrior, na svém e-shopu spustil projekt, ve kterém zdarma nabízí plastový zakladač sloužící k výraznému usnadnění šití tkalounů na doma vyráběné roušky. Tiskne ho na 3D tiskárnách v jejich firmě a zasílá ho všem, kteří dnes šijí roušky pro IZS i běžné občany. Bohužel došlo z naší strany k jistému podcenění případného zájmu, kdy se nám během dvou dnů sešly požadavky na více než 10 000 kusů těchto přípravků. Tímto Vás chci jménem skupiny Heart Warrior požádat o to, zda by bylo možné využít i kapacit 3D tiskáren na školách ve Vašich krajích, které jsou v současné době uzavření škol nevyužité. Školský odbor pro Liberecký Kraj už nám skrze Mgr. Dagmar Kasalovou nabídl svou pomoc ale i tak jsou kapacity nedostatečné. Níže přikládám link na již zveřejněnou výzvu EDULK pro ředitele jednotlivých škol Libereckého Kraje a také na e-shop pana Mlynáře, kde je možné stáhnout aktuální verzi SW pro 3D tiskárny.

https://www.edulk.cz/P%C5%99%C3%ADsp%C4%9Bvky/tabid/72/EntryId/6413/Moznost-zapojeni-skoly-do-procesu-vyroby-rousek-vyuzitim-3D-tisku.aspx

https://shop.3dsun.cz/rousky-c66/siti-rousek-i354/?fbclid=IwAR0-XSnidifoKKpxCGdys2h5pKKTUugpJgyG4bOA-6wKUNHdWmF8wHJtvO4

V případě, že byste naší prosbě vyhověli, bych Vás a ředitele škol ve Vašich krajích, chtěl ještě požádat, o zasílání všech vyrobených přípravků na adresu společnosti CPS Servis a to hned ze dvou důvodů. Jde hlavně o evidenci a pokrytí jednotlivých objednávek, které zasíláme zdarma a za druhé: Pan Mlynář domluvil rozesílání přípravků pomocí ČP také zdarma, ale je to momentálně jen pro poštovní uzel v Berouně.

CPS servis, s.r.o., Brožíkova 284/8, Beroun-Závodí, 266 01 Beroun

Samozřejmě náklady spojené s přepravou školám pokryjeme.

Za případnou pomoc mnohokrát děkujeme František Krbec člen skupiny Heart Warrior

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace