Škola instalovala knihobudku na cyklostezce

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Domov mládeže, Umělecké a řemeslné, Vyšší odborná škola, Výtvarné
Publikováno:
 
24.06.2020 09:49
Poslední úprava:
 
před 17 dny

Počátkem roku 2020 nás oslovil Odbor životního prostředí Kraje Vysočina se zvláštním zadáním – vytvořit knihobudku z použitých či recyklovatelných materiálů.

Připravit návrhy bylo úkolem týmu studentů IV. V, kteří se do práce pustili v pod vedením MgA. Andrey Vokřálové v Ateliéru bytového designu. Vítězný návrh byl poté předán do truhlářské dílny, kde pod vedením mistra odborného výcviku Luboše Svobody i za jeho vydatné pomoci vznikl korpus. Ten byl následně dokončen opět Andreou Vokřálovou a jejím týmem.

Skříňka je vytvořena ze zbytkové překližky, jsou v ní kruhové průřezy a ty jsou vyplněny pláty vytvořenými utavením z petlahví a plastů. Výsledek je zajímavý a poměrně atypický, přitom splňuje výchozí zadání. Vidět ho můžete na cyklostezce mezi řekou a naším areálem v těsném sousedství vývěsky s informacemi o škole.