Návštěva eNCéčka

Naše studentky na exkurzi

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
23.10.2020 09:14
Poslední úprava:
 
před 3 lety

V říjnu jsme s žákyněmi druhého ročníku oboru sociální činnost navštívily Nízkoprahové centrum pro děti a mládež Světlá nad Sázavou, jehož poskytovatelem je Oblastní charita Havlíčkův Brod.

Děvčata se s tímto zařízením mohla teoreticky seznámit v odborných předmětech a v zákoně o sociálních službách, jehož znalost je pro tento obor nezbytná. Praktická ukázka však podle mého názoru pomůže ujasnit charakteristiku a cíl daného zařízení.

Přivítaly nás milé sociální pracovnice, které nám vysvětlily význam a činnost této služby, podmínky poskytování, pro koho je tato služba určena a jak se sestavuje individuální plán s klientem. Mohly jsme si celé zařízení prohlédnout, přečíst vyvěšená pravidla společného fungování v centru, zajímala nás i požadovaná kvalifikace zaměstnanců tohoto zařízení. Potěšilo nás, že i pracovníci v sociálních službách, což absolventi naší školy a tohoto oboru budou, zde najdou uplatnění.

Foto O. Blažková

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace