Ukončen kurz figurální keramiky předáním certifikátů

Keramický kurz v nelehkých podmínkách coronarovirové doby

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné
Publikováno:
 
27.10.2020 20:21
Poslední úprava:
 
před 3 lety

V průběhu září a října 2020 se podařilo zrealizovat neproběhlé lekce z jarního období, kdy byly školy kvůli karanténě uzavřeny. 1. října při sedmé lekci byly předány frekventantkám a jednomu frekventantovi certifikáty školy o absolvování kur­zu.

Tento kurz proběhl na škole v rámci univerzity volného času již šestým rokem, kdy se uskutečnilo celkem 12 semestrů. Všechny kurzy byly sice o keramické tvorbě, ale měly vždy odlišné zaměření. V kurzech se vystřídalo přes neuvěřitelných 140 frekventantů. Někteří do kurzů docházeli opakovaně.

Kurzy tedy měly různé zaměření. Začínalo se jednoduše a postupně se přidávaly další složitější keramické techniky. Témata keramické tvorby byla většinou ponechána na fantazii frekventantů. Objevovaly se i keramické šperky či figury zvířat a lidí, reliéfy aj. Keramiku jsme vždy též dekorovali většinou za pomoci glazur, barvítek a engob.

O kurzy je stále velký zájem. Kvůli opětovnému uzavření škol a další karanténě není prozatím možné 13. pokračování keramického kurzu. Jakmile to však situace jen trochu dovolí, tak hned s nadšením zahájíme další keramickou tvorbu.

Foto A. Ratajová

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace