Talentové zkoušky ukázaly velký zájem uchazečů o naši školu

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
13.01.2021 08:21
Poslední úprava:
 
před 3 lety

Nový kalendářní rok přivítala většina středních škol prázdnými třídami a chodbami díky opatřením, která nám jsou všem známa.

Ovšem u nás bylo živo! Hned po vánočních prázdninách 4. a 5. ledna 2021 se konaly talentové zkoušky, které byly výjimkou povoleny.

V areálu školy se v pondělí ráno začali pohybovat žáci základních škol z okolí i z daleka, které čekala první zkouška pro vstup do samostatného života. K přijetí do výtvarných a uměleckořemeslných oborů je podmínkou pouze talentová zkouška. Ta se skládá z modelování a kresby. Třetí kritérium je hodnocení domácích prací. Proto s sebou nesli někteří žáci velké kartonové desky s výkresy. Protože zkouška trvala až do odpoledne, součástí zavazadel byla i řádná svačina. Rodiče tentokrát měli bohužel vstup do budovy zapovězený, a tak místo prohlídky školy a posezení u kávy v příjemném prostředí školní auly poznávali krásy našeho města.

Vzhledem k tomu, že uchazečů bylo hodně a bylo potřeba zachovávat rozestupy a všechna hygienická nařízení, potřebovali jsme podstatně více tříd než v minulých letech. Ale na vše byli naši výtvarníci připraveni a hladký průběh obou dnů to jen potvrdil. A nejen to. Po ukončení talentovek jsme přijímali velmi kladné ohlasy rodičů a účastníků zkoušky na prostředí školy i celé Světlé n. S., na přístup, zajištění i jednání učitelů. To nás moc potěšilo. A když se uchazeči ze vzdálených míst rozhodnou pro školu v našem malebném městečku, přestože jako druhou variantu měli školu v okresním a krajském městě a dokonce i v Praze, pak je to velmi příjemné!

Pochvala potěší každého a nám byla odměnou za vynaložené úsilí a zpříjemnila nám vstup do roku 2021.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace