ÚSPĚCH NAŠEHO ŽÁKA NA EKONOMICKÉ OLYMPIÁDĚ

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
29.04.2021 08:01
Poslední úprava:
 
před 3 lety

Již druhým rokem se zúčastnili žáci nástavbového studia oboru podnikání a žáci čtvrtého ročníku oboru sociální činnost celorepublikové soutěže v ekonomii a financích, tedy Ekonomické olympiády pod záštitou Institutu ekonomického vzdělávání (INEV). Tento institut je neziskovou organizací podílející se na rozvoji výuky ekonomie a finanční gramotnosti v českých školách. Svými aktivitami zpřístupňuje ekonomická témata mladým lidem a poskytuje podporu pedagogům českých škol v oblasti ekonomického vzdělávání. Soutěž se zaměřuje nejen na ekonomické talenty, ale díky administrativně nenáročnému online testování umožňuje testování celých tříd. Tímto způsobem seznamuje středoškolské studenty s ekonomií a motivujeme je k dalšímu studiu.

Školní kola Ekonomické olympiády proběhla netradičně, online, a to přímo z domova, v termínu 23. 11. až 4. 12. 2020. Mezi těmi nejlepšími, kteří se probojovali k účasti na krajském kole, byl Jan Kubíček, žák třídy I. P oboru podnikání, který reprezentoval naši školu také online formou z domova dne 16. března 2021. Součástí krajských kol byla i online konference, kterou mohli zájemci sledovat dne 18. 3. 2021. Navzdory změněným podmínkám se Ekonomické olympiády letos zúčastnilo 339 škol a více než 15 tisíc studentů. Jsme rádi, že se naše škola, díky Honzovi, v této velké konkurenci neztratila.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace