PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY JSOU ZA NÁMI

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
06.05.2021 19:28
Poslední úprava:
 
před 3 lety

Po třech předchozích kolech přijímaček nanečisto se žáci devátých ročníků ZŠ konečně dočkali i ostré přijímací zkoušky podle jednotného zadání. Zkouška proběhla za velmi přísných opatření ve dnech 3. a 4. května 2021.

Naše Akademie využila jednotné zadání pouze pro zájemce o gymnázium a sociální obory, proto se počet uchazečů pohyboval v obou dnech mezi dvaceti a třiceti žáky. Ti se hned u vstupu museli prokázat testy s negativním výsledkem na covid, následně byli rozděleni po malých skupinkách do několika učeben a tam už je čekali zadavatelé a ostré testy z matematiky a českého jazyka. Po skončení testování bylo na mnoha přítomných vidět značné vyčerpání, protože intenzivnímu několikahodinovému nasazení během předchozí týdny trvající distanční výuky dozajista odvykli.

Ve čtvrtek 6. května se uskutečnilo ještě poslední kolo talentových zkoušek pro žáky, kteří se z nejrůznějších důvodů nemohli zúčastnit řádných termínů v lednu 2021. A teď už si všichni musejí počkat na výsledek zkoušky a rozhodnout se, na kterou ze zvolených středních škol opravdu odevzdají zápisový lístek.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace