Letošní týden knihoven

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
14.10.2021 10:17
Poslední úprava:
 
před 2 lety

Jako každý rok, tak i v tomto si v prvním říjnovém týdnu po celé republice připomínáme Týden knihoven. A jako každý školní rok, i v tomto jsme dostali pozvání k návštěvě světelské knihovny s nabídkou zdarma se do ní na celý rok zaregistrovat.

Této nabídky využili nejen žáci prvních ročníků, ale i dvou druhých, protože se loni kvůli covidové epidemii akce zúčastnit nemohli. Od 4. do 8. 10. se tedy ve světelské knihovně vystřídaly třídy: 1. G (vedená p. uč. Zadinovou) a 1. V, 1. P, 2. E a 2. S, SV (s p. uč. Pavlíkovou).

Vždy se nás ujala paní knihovnice Zuzana Kalfusová. Přehledně a příjemně žáky seznámila s provozním řádem knihovny, fungováním on-line katalogu, nabídkou a členěním knih a dalšími službami, které knihovna poskytuje. Zajímala se i o to, o jaké knihy by žáci měli zájem. Většina z nich by přivítala více komiksů, zejména japonská manga. Poté si žáci knihovnu prohlédli a na závěr se řada z nich do knihovny zaregistrovala.

Jsme rádi, že se můžeme těchto akcí účastnit. I kdyby se touto formou získal jen jediný nový čtenář, má smysl.

Foto L. Zadinová

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace