Halloween Party 2021

Historicky první rej masek

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Domov mládeže, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
25.10.2021 09:48
Poslední úprava:
 
před 2 lety

Historicky první rej masek v Akademii během Halloweenské párty, kterou pořádala naše americká lektorka Saemyi, se setkal s ohromným ohlasem.

Ještě o půl šesté večer ve středu 20. 10. 2021 vládlo na zšeřelých chodbách světelské Akademie hrobové ticho a nic nenasvědčovalo tomu, že se na šestou chystá něco velkého a tak trochu děsivého. Zapálení pořadatelé Halloween Party, americká lektorka Saemyi společně s hrstkou nadšených dobrovolníků z řad studentů, s napětím vyhlíželi účastníky historicky první Halloween Party v aule školy. Obávali se, že se jejich novinka nesetká s příliš vřelým přijetím, ve skutečnosti však nemohli být dál od pravdy.

Úderem šesté se v tematicky vyzdobené aule začaly scházet první příšery ze záhrobí, vojáci jako vystřižení z historického snímku, rytíři z dob dávno minulých, ale především děsiví krvelační vrahové a jejich nebohé oběti. Ukázalo se, že výzva vytvořit si kvalitní masku na Halloween je pro naše výtvarně a řemeslně talentované studenty ušitá přímo na míru. A díky tomu, že jsou naši studenti zvyklí a velmi schopní své umělecké představy převádět do reality, z úžasných masek přítomným až oči přecházely a z jejich realistického zpracování až tuhla krev v žilách. Nakonec se skvělých kostýmů v aule sešla určitě dobrá stovka, přičemž se dokonce ani pan zástupce a mnozí přítomní učitelé nenechali zahanbit a přišli studenty podpořit v tematickém oděvu nebo přímo v kostýmu.

Školní aula byla vyzdobena pavučinami, nesměly chybět svítící dýně, ručně vyrobení pavouci a duchové. Velkou část výzdoby včetně modelu lidské kostry v životní velikosti ochotně zapůjčil sochařský ateliér, takže se na účastníky z poliček dívaly lebky, busty a hlavy, které se běžně používají při výuce sochařského umu. Ateliér fotografie zase zapůjčil plátno a stojany k vytvoření fotokoutku, interaktivní tabule pak sloužila k promítání hororu v druhé části párty.

A nakonec patří nemalé díky také všem vyučujícím a studentům, kteří ochotně vyslechli výzvu k přípravě tematicky laděného pohoštění. Sešly se muffiny s čokoládovými náhrobky, perníčky s obrázky dýní a netopýrů z cukru, lahodné koláče a skvělé bábovky, ale také sladké drinky připomínající krev a zelený sliz, které umíchali studenti pořadatelé.

Historicky první Halloween párty v Akademii se tedy nad míru vydařila, čímž určitě započala nová tradice podzimního reje masek a kostýmního hemžení na naší škole. A kdo ví, příště možná přivítáme i návštěvníky z řad veřejnosti.

Více fotografií: ZDE

Foto: M. Mutl, E. Servítová

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace