Lednový den otevřených dveří na světelské Akademii

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
17.01.2022 07:19
Poslední úprava:
 
před 2 lety

V sobotu 8. ledna 2022 od 9.00 do 15.00 hodin proběhl ve světelské Akademii opět den otevřených dveří. Primárně byl určen pro zájemce o studium na gymnáziu a na maturitním oboru sociální činnost, kteří mohli nahlédnout do „útrob“ školy a seznámit se s nabídkou přípravných kurzů k těmto zkouškám. K prohlídce školy byl k dispozici početný tým stávajících žáků, kteří prováděli návštěvníky celým areálem školy. Uchazeči také dostali podrobné informace od zasvěcených pedagogů daných oborů.

Zváni a vítáni byli i uchazeči o maturitní obory výtvarné či uměleckořemeslné i tříleté učební obory, ale ti měli v letošním roce hlavní přijímací řízení již za sebou, jelikož talentové zkoušky u nás proběhly v pondělí a úterý prvního lednového týdne.
Sobotní den ubíhal velmi rychle, střídali se jedni uchazeči za druhými, a to napříč všemi obory. V závěru dne otevřených dveří si přišli na svá studia nostalgicky zavzpomínat absolventi i se svými rodinami z roku 2005, kteří v tento den ve Světlé nad Sázavou měli absolventské setkání.

Zdá se, že se akce velice vydařila, o tom svědčí i kladné reakce, které jsme po sobotním dni obdrželi. Vybíráme a citujeme: „Dobrý den, v sobotu jsme byli na dni otevřených dveří u vás ve Světlé a jsme nadšení. Máte to tam krásný, fajn učitele, parádní prostředí, spousty možností pro děti. Já k vám půjdu studovat univerzitu třetího věku, až ji otevřete. Fakt paráda. Dcera taky nadšená. Děláte to vážně skvěle!“
Budeme se opět těšit na další den otevřených dveří či ateliérů, které se tradičně konají na přelomu měsíce září a října.

Foto J. Hanáčková, bývalá studentka

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace