Talentovky naplnily školu

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
17.01.2022 09:34
Poslední úprava:
 
před 2 lety

Dne 3. i 4. ledna 2022 se nám škola naplnila žáky z devátých tříd. Začátek roku 2022 jsme totiž zahájili talentovou zkouškou pro uchazeče o výtvarné a uměleckořemeslné obory. Vzhledem k velkému množství podaných přihlášek a dnes již všeobecně známým opatřením, která se stala součástí našeho života, jsme museli využít celé patro tříd, kde zájemci o naši školu pracovali. Bohužel nebylo v našich silách zajistit na celý den i zázemí rodičům a doprovodu, jak tomu bývalo v předchozích letech.

Administrativní stránka před zahájením talentovek nám zabrala spoustu času, ale všichni návštěvníci byli ukáznění a spolupracovali naprosto skvěle, tak došlo jen k malému zdržení.

Již tradičně se zkouška skládala ze tří disciplín – kresba, modelování, domácí práce.
V jednotlivých třídách měli uchazeči nachystaná pracoviště s pomůckami a předlohami. Pro kresbu tužkou nebo uhlem bylo připravené zátiší, pro modelování kolíček na prádlo. Některé průběh dopoledne nepřekvapil, protože se u nás účastnili listopadových talentovek nanečisto, u jiných pak byla znát nervozita. Kvalita výkonu totiž bude rozhodující pro přijetí nebo nepřijetí na naši školu a do zvoleného oboru.

Třetí disciplína mohla značně ovlivnit výsledek talentové zkoušky, proto se komise výtvarníků odebrala do dílny průmyslového designu a tam hodnotila donesené práce. Pro komisi byly tyto dny náročné, protože musela ohodnotit velké množství kreseb, maleb, fotografií a modelovaných kolíčků. A jejich verdikt rozhoduje o budoucnosti deváťáků, které od září budou učit a rozvíjet jejich talent. Výběr byl těžký a zdaleka ne všechny žáky, kteří se talentovek účastnili, budeme moci na zvolený obor přijmout. Škola však nabízí velké množství oborů, tak věříme, že i ti, kteří se neumístili v talentové zkoušce na prvních místech, si vyberou obor náhradní, který je uspokojí.

Foto H. Kotěrová

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace