I distanční výuka odborného výcviku může být zábavná a přínosná.

Zlatník sdílel své dovednosti z prostředí dílny přímo do online místnosti MS Teams.

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
27.02.2022 08:45
Poslední úprava:
 
před 2 lety

I během distanční výuky se učitelé odborného výcviku na Akademii ve Světlé nad Sázavou snažili žákům vynahradit smutnou skutečnost, že epidemiologická situace nedovoluje přímou účast ve školní dílně a tedy praktický rozvoj jejich manuální zručnosti.

Ve zlatnické dílně proběhlo online školení, do kterého byl zapojen odborník z praxe, pan Lumír Wölfli, který nám z prostředí zlatnického atelieru Tiamond v Jihlavě představil technologii galvanického pokovování šperků. Před začátkem online hodiny bylo nejprve třeba na obou „stranách“ zajistit vhodné podmínky. Zlatník připravil osvětlovací techniku, vstupní zařízení pro přenos kvalitního obrazu a zvuku, všechny potřebné nástroje, zařízení a materiály. Žáci se zatím podrobili teoretické přednášce s učitelkou odborného výcviku Eliškou Havránkovou, která je s celým procesem podrobně seznámila po teoretické stránce, a v předem sjednaný čas se připojili každý ze svého domova do online místnosti platformy MS Teams, kterou Akademie využívá pro styk s žáky formou videokonferencí.

Tímto jsme měli jedinečnou možnost zlatníkovi nahlížet přímo „pod ruce“ po celou dobu prováděné činnosti. Nejen, že jim předvedl v praxi činnost zařízení na realizaci konkrétních zakázek, ale podělil se s nimi o praktické rady, které několikaletými zkušenostmi s výrobou šperků získal.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace