AUTORSKÉ PRÁVO

Přednáška pro studenty i pedagogy školy

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
01.03.2022 20:51
Poslední úprava:
 
před 2 lety

Expertka na autorské právo Mgr. Iva Javorská, LL.M. byla pozvána k nám do školy na přednášku pro studenty a pedagogy uměleckého zaměření, ve které je obeznámila s častými problémy týkajícími se tvůrčích jedinců působících ve výtvarné oblasti. Právě oni se poměrně často potýkají s neznalostí vlastních autorských práv. Lektorka vysvětlila na příkladech, jaký je rozdíl mezi inspirací a plagiátorstvím, proč by se o tyto rozdíly měli výtvarníci zajímat a jak případně řešit problémy či jak se jim úplně vyhnout. Apelovala na důležitost smluvních podmínek před výkonem práce a vysvětlila pojmy Smlouva o dílo a Licenční smlouva.

Jako škola se snažíme být aktivní a domlouváme spolupráce s externími firmami, aby si studenti vyzkoušeli skutečnou praxi v oboru. Paní Javorská poradila i v této oblasti, jak přistupovat ke smlouvám s třetí stranou, aby byli všichni právně chráněni.

Cílem přednášky bylo vybudovat představu o právním základu autorského práva, což se ve finále podařilo.

Foto V. Šenkýř

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace