Zajímavé hodiny s americkou lektorkou Saemyi

Aktuální události jako součást výuky

Agendy:
 
Informační portál , Gymnázium
Publikováno:
 
02.03.2022 21:24
Poslední úprava:
 
před 2 lety

Ať už je to učení se anglického jazyka pomocí her a komunikačních aktivit nebo objevování americké kultury prostřednictvím kvízů a obrázků, hodiny s naší americkou lektorkou Saemyi jsou vždy zajímavé a netradiční. Jedna z posledních poutavých lekcí, kterou naše lektorka výborně zpracovala pro třídu 2.SV, byla hodina na téma rusko-ukrajinského konfliktu a práce s vlastními emocemi.

Saemyi si nejprve připravila krátkou prezentaci, která sloužila k lepšímu objasnění a pochopení příčin konfliktu, vyjasnění pojmů a porozumění klíčových slov v angličtině.

Za použití skupinové práce pak dala možnost studentům, aby se naučili pracovat se svými emocemi a správně je pojmenovat. Jednotlivé studenty rozdělila do šesti skupin podle toho, jaká emoce u nich ohledně konfliktu převládala. Studenti pracovali k tzv. the emotion-sensation wheel (kruhem emocí a pocitů), který v anglickém jazyce popisuje 6 různých emocí na třech úrovních psychické a fyzické odpovědi. Z tohoto kruhu pak studenti vybírali anglická slova, kterými by co nejvýstižněji popsali své pocity. Následně mohli sdílet své emoce se třídou.

Saemyi tak během hodiny u studentů podpořila přesnější vyjádření emocí v angličtině, ale zároveň dala možnost studentům mluvit o tíživém problému a sdílet své pocity se třídou, což bylo vzhledem k situaci velmi vhodné a potřebné. Foto M. Mutl

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace