Madagaskar – Adamův příběh pradávné Lemurie

Návštěva projekce pořadu z cyklu Planeta Země 3000

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Vyšší odborná škola, Výtvarné
Publikováno:
 
10.03.2022 10:23
Poslední úprava:
 
před 2 lety

Ve čtvrtek 3. 3. 2022 se více jak polovina žáků naší školy zúčastnila promítání jednoho z programů vzdělávacího projektu Planeta Země 3000: Madagaskar – příběh pradávné Lemurie. Celkem 155 žáků většiny tříd čtyřletého denního studia přijalo pozvání a usedlo do sedadel kinosálu Společenského domu ve Světlé nad Sázavou. Zde nám sám iniciátor celého výukového projektu cestovatel Adam Lelek, který nás programem provázel, představil historii, přírodu i lidi tohoto úžasného ostrova tak, jak je sám poznal v průběhu čtyřměsíční poznávací cesty, a opravdu bylo na co se dívat.

Žáci měli možnost poznat jak vzácné endemické živočichy a rostliny tohoto ostrova, tak i každodenní život zdejších obyvatel, jejich rodové tradice a rituály. Multimediální projekce poutavých fotografií, dynamických videosekvencí, animací a map za doprovodu autentických zvuků, hudby a živého slova Adama Lelka žáky zavedla do rušných ulic hlavního města, mezi obyvatele venkova, do deštného pralesa i na pobřeží tohoto jedinečného ostrova. Závěrečná beseda s Adamem Lelkem byla zajímavým završením celé akce. Návštěva projekce byla nejen kulturním zážitkem po dlouhé době covidových opatření, ale také žákům přiblížila krásy i aktuální problémy podmanivého koutu naší planety a snad i motivovala k seberozvoji, vzdělávání a zájmu o okolní svět.

Foto E. Bernadová


Mgr. Eva Bernadová

Učitelka biologie, matematiky a hudební výchovy

Koordinátor environmentální výchovy

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace