Návštěva Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Vyšší odborná škola
Publikováno:
 
03.04.2022 15:40
Poslední úprava:
 
před 2 lety

V pondělí 14. 3. 2022 se studenti třídy II. P vypravili na exkurzi do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.

Po příjezdu do Prahy jsme se vydali pěšky Královskou cestou směrem k Pražskému hradu. Po cestě se studenti seznamovali s mnoha památkami a jejich historií, ať už je to Stavovské divadlo, Karolinum, památky Staroměstského náměstí, Karlův most či Kampa. Naše cesta pražskou minulostí skončila na Malostranském náměstí, kde v současné době sídlí Poslanecká sněmovna.

Než jsme mohli vejít do PS PČR, bylo nutné projít odbavením přes bezpečnostní kontrolu. Jakmile jsme se dostali do vnitřních prostor Paláce Smiřických, uvítala nás příjemná paní průvodkyně. Zavedla nás do konferenčního sálu, kde jsme zhlédli velice zajímavý film o historii českého parlamentarismu. Poté jsme prošli jednotlivé paláce Poslanecké sněmovny a paní průvodkyně nás seznámila s historií panovnických rodů, popsala nám všechny části PS, co kdo dělá, kde se scházejí kluby politických stran.

Naše prohlídka byla zakončena na galerii zasedacího sálu Poslanecké sněmovny ČR, kde nám paní průvodkyně osvětlila, jak probíhá zasedání včetně interpelací. Všem se exkurze velmi líbila a studenti si užili jak Poslaneckou sněmovnu, tak historickou Prahu.

Foto D. Hůlová

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace