Další varianty praktické maturitní zkoušky

Seznamte se s jejich průběhem u „dálkařů“ i denního studia oboru Sociální činnost

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
09.06.2022 11:26
Poslední úprava:
 
před rokem

se zaměřením Sociálně správní činnost

Zhruba v polovině května letošního roku začaly na naší škole praktické maturitní zkoušky „dálkařů“ a žáků denního studia oboru Sociální činnost se zaměřením Sociálně správní činnost.

V úterý 10. května 2022 absolvovali svou praktickou zkoušku studenti třídy III. DS v oboru Podnikání se zaměřením Technický provoz pohřebnictví. Adepti dálkového oboru museli podle zadání zpracovat návrh parte a následně vytvořit a přednést smuteční projev. Dálkovou formu studia si na Akademii ve Světlé většinou vybírají osoby, které jsou již nějakou dobu ze školy. Často už pracují a v jejich aktuální pracovní pozici je po nich požadována maturita. Tuto zkoušku pak mají možnost za uzpůsobených podmínek na naší škole získat v rámci dálkového studia trvajícího 3 roky. Na tzv. konzultace dojíždí či přicházejí jednou za čtrnáct dní, absolvují je v pátek a v sobotu. Výuka probíhá v ucelených blocích a těchto bloků absolvují „dálkaři“ za pololetí několik.

Druhý den, ve středu 11. května 2022, je vystřídali žáci stejného oboru se zaměřením Sociálně správní činnost. Budoucí pracovníci v terciální sféře pracovali na odborně zaměřené písemné práci. Během 4 hodin museli vypočítat několik praktických příkladů ze sociální oblasti a vytvořit prezentaci na toto téma. Po oba dny se praktické zkoušky konaly v jedné z našich počítačových učeben.

V pondělí 16. května 2022 ke stejným počítačům zasedli jejich kolegové z denního studia a plnili podobné úkoly. Žáci denního studia byli o malinko úspěšnější.

Zkoušky byly náročné, ale žáci byli dobře připraveni, aby mohli se ctí u zkoušky obstát. I za pomoci IT technologií dokázali naši pedagogové žáky dálkového i denního studia k praktickým zkouškám dobře připravit.

Foto A. Kubínová


Ing. Andrea Kubínová

Učitelka odborných předmětů

Projektová manažerka školy

Hlavní koordinátorka ŠVP

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace