Neviditelná výstava a návštěva Poslanecké sněmovny

Studenti zavítali do Prahy

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
14.06.2022 11:27
Poslední úprava:
 
před rokem

V pondělí 30. 5. 2022 se studenti tříd III. E a I. P vydali na exkurzi do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky a na Neviditelnou výstavu.

Naše exkurze začala jako vždy Královskou cestou směrem k Pražskému hradu. Po cestě jsme si prohlédli památky jako Stavovské divadlo, Karolinum, Staroměstské náměstí, Karlův most a toulky minulostí jsme ukončili na Malostranském náměstí, které je v současnosti i sídlem Poslanecké sněmovny PČR.

Než jsme mohli vejít do PS PČR, museli jsme projít odbavením přes bezpečnostní kontrolu. Jakmile jsme se dostali do vnitřních prostor Paláce Smiřických, uvítala nás příjemná paní průvodkyně, která nás seznámila s historií panovnických rodů, popsala nám všechny části poslanecké sněmovny, co kdo dělá, kde se scházejí kluby politických stran a následně nás provedla po vnitřních prostorách budovy. Nejzajímavější částí prohlídky byl asi jednací sál PS PČR, kde si studenti poslechli výklad o projednávání zákonů Poté naše prohlídka pokračovala do tiskového střediska, kde se setkávají poslanci a novináři. Zde jsme naši exkurzi ukončili a přesunuli jsme se se studenty do centra města na Neviditelnou výstavu.

Tato výstava seznamuje návštěvníky s životem zrakově postižených občanů. Studenti si mohli vyzkoušet pomůcky, které zrakově postižení používají ke zvládání běžných životních úkonů – např. práce s „mluvícím“ počítačem, psaní na stroji brailovým písmem, chůze s páskou na očích a bílou slepeckou hůlkou. Zábavné, ale zároveň dost náročné bylo zvládnutí různých her, jako je člověče nezlob se, šachy, dáma nebo skládání jednoduchých obrázků – leporelo. Hlavní částí výstavy je dobrodružná hodinová prohlídka v naprosté tmě za doprovodu nevidomého průvodce.

Exkurzi jsme si užili a večer jsme se unavení a nabiti novými dojmy vrátili do Světlé nad Sázavou. Foto D. Hůlová

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace